Znanje
Dom > Znanje > Sadržaj
Zdravstvene prednosti praha semena bundeve
- Aug 02, 2018 -

Zdravstvene prednosti praha semena bundeve


1) Spuštanje holesterola: prah s semenom bundeve ima visok sadržaj fitosterola, jedinjenja zasnovanih na biljci koja mogu smanjiti LDL "loše" nivo holesterola. Seme bundeve i ostale namirnice su prirodno bogate fitosterolima. Journal of Agricultural Food Chemistry je 2005. objavio studiju koja pokazuje da su seme bundeve jedna od tri glavne hrane u smislu najvišeg sadržaja fitosterola. Ovaj atribut sjemena bundeve upoređen je sa drugim orasima i sjemenkama u Sjedinjenim Državama.


2) Alkalno-formiranje: konzumiranje hrane koja stvara alkalo može da pomogne u održavanju uravnoteženog pH nivoa u telu, naročito u prekomerno kiseloj ishrani. Sjemena bundeve su jedino seme koje su alkalno formirane, što ih čini odličnim dodatkom zapadnim dijetama koje su često previše kisele. Studije pokazuju da jedenje hrane koja više formira alkalnost može da podrži kardiovaskularno zdravlje, održava jake kosti i poboljšava funkciju mozga.


3) Regulišite nivo šećera u krvi: jesti seme bundeve je odlična opcija za dijabetičare koji žele da kontrolišu nivo insulina. Studija iz 2010. objavljena u časopisu o dijabetesu i njegovim komplikacijama otkrila je da konzumiranje ishrane dopunjeno mešavinom semena bundeva i semena lana doprinelo poboljšanju regulacije šećera u krvi i antioksidativnoj aktivnosti kod dijabetičkih pacova.


4) Restriktivan san: osećaš se besmisleno noću? Prašinasti prah sjemena može biti ključ za dobar noćni san. Seme prašakog semena bogato je aminokiselin triptofanom, koji pomaže u proizvodnji serotonina u mozgu. Odgovarajuća ravnoteža serotonina neurotransmitera je odgovorna za regulisanje raspoloženja, spavanja i apetita. Posebno je korisno za ljude koji imaju problema s spavanjem noću.


5) Zdravlje prostate: Seme bundeve punjene su cinkom i drugim antioksidantima kako bi se smanjio rizik od oboljenja prostate. Studija iz 2009. objavljena u istraživanju i praksi ishrane otkrila je da dopuna semena bundevog semena i palmetto ulja može biti efikasna u lečenju benigne hiperplazije prostate, koja se takođe naziva povećana prostata.NutraValley Biotech Inc.

Addr .: Rm1607, Tower A Greenland Center, No.5 Jinye Road, Xi'an, 710065, Kina

E-mail: info@nutravalley.com

Internet stranica: www.nutravalley.com

Tel: 86 (29) 8102 4585/86 (29) 6880 9325/86 (29) 8112 0808

Ćelija: 86 181 3390 5886